Integrale onderwijskwaliteit

Gratis webinar: Tijdig bijsturen op LVS-toetsen

Wil je proactief handelen op basis van data, in plaats van achteraf evalueren? Ons dashboard eindresultaten geeft een beeld van de eindtoetsresultaten van je school. Daarnaast voorspelt het de toekomstige eindtoetsresultaten op basis van je LVS-toetsen van groep 6, 7 en 8. Dus mogelijkheid om nog bij te sturen.

Terugkijken en vooruit kijken

Melior Advies heeft een excel-dashboard ontwikkeld dat inzicht geeft in de huidige en toekomstige eindtoetsgegevens van je school. Het dashboard eindresultaten heeft 2 functies:

  • Terugkijken naar de voorgaande eindtoetsen
    Het instrument geeft een beeld van de eindtoetsresultaten van de afgelopen jaren. Dit is de wijze waarop de onderwijsinspectie naar de school kijkt. Bovendien wordt onderscheid gemaakt tussen de resultaten op de onderdelen (Begrijpend) Lezen, Taalverzorging en Rekenen. Hierdoor kun je zien hoe jouw school op de verschillende onderdelen scoort. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met de weging van de school. Hoe lager de weging is, hoe hoger de normen.
  • Vooruit kijken naar de komende eindtoetsen
    Op basis van de huidige weging kijkt het instrument vooruit naar de komende eindtoetsen. Het instrument gebruikt daarbij de LVS-toetsen Begrijpend lezen, Taalverzorging en Rekenen & Wiskunde van de afname M6 t/m M8. Het model berekent welk percentage leerlingen, wanneer zij een gemiddelde groei doormaken, op koers zijn om 1F, 2F of 1S te halen. Dat geeft de mogelijkheid om nog bij te sturen.

Vernieuwde versie

De eerste versie van het dashboard eindresultaten is verschenen in januari 2020 en is door veel onderwijsprofessionals gedownload en gebruikt. Melior Advies heeft nu een tweede versie ontwikkeld met daarin verbeterd:

  • De manier waarop je de schoolweging kunt invoeren.
  • De E-afname van de toetsen kan worden ingevoerd.

Deze nieuwe versie is nu gratis te downloaden.

Een handige tool om snel bij te sturen.

Uitzonderingsjaar 2020

Door de coronacrisis is besloten om in 2020 geen eindtoets af te nemen. Maar het nieuwe onderwijsresultatenmodel wordt niet afgeschaft. Binnenkort worden alleen de scholen met een verbeteropdracht beoordeeld op de eindtoetsen van 2018 en 2019, met de schoolweging van 2018 t/m 2020. Ook deze berekening is met dit dashboard uit te voeren.

In het volgend schooljaar worden alle scholen weer gemonitord. Daarbij wordt gekeken naar de eindtoetsen van 2018, 2019 en 2021. Als je hier meer over wilt weten, neem dan gerust contact met ons op.

Informeer naar de mogelijkheden.
Contactpersoon: Henk van der Woude
hvanderwoude@melioradvies.nl

Gratis webinar

Wil je weten hoe het dashboard werkt en hoe je de informatie uit dit dashboard kunt gebruiken? Melior Advies organiseert op 9 september van 10.00 tot 11.00 uur, voor de tweede keer, een open webinar waarin we er alles over vertellen! Deelname aan dit webinar is kosteloos.

De inschrijving voor het webinar van 9 september is gesloten. Hou de website in de gaten voor het volgende webinar.

Volg het webinar op 9 september.

Informeer naar de mogelijkheden.
Contactpersoon: Henk van der Woude
hvanderwoude@melioradvies.nl

Leerrendement-overzicht

Icoon lees_verder