Sociale veiligheid, burgerschap en vitaliteit

Sociale veiligheid ten tijde van corona: van duiden naar doen.

De jaarlijkse meting van de veiligheidsbeleving van leerlingen op school was vanwege corona niet goed mogelijk. Maar dat betekent niet dat er niets tussen leerlingen is gebeurd! Nu alle basisschoolleerlingen weer naar school mogen, is het tijd de monitoring weer op te pakken.

De O&I groep (onze partner Onderzoek-Innovatiegroep) heeft daarvoor een gevalideerde vragenlijst. Een school krijgt een uitgebreide rapportage en de resultaten kunnen ook rechtstreeks met de inspectie worden gedeeld. Daarmee voldoet een school aan deze wettelijke verplichting.

Monitoren is één. Wat je met je gegevens doet is twee! Melior Advies helpt je graag om van duiden naar doen te komen. Zo heb je bijvoorbeeld met de Melior M5-methode een krachtig middel in handen om structureel pesten in de school te stoppen. Ook een studiedag, masterclass, of een opleiding tot coördinator sociale veiligheid verzorgen we graag.

Melior Advies biedt nu in samenwerking met de O&I-Groep de gebruikers van de vragenlijst een consult aan waarin we het rapport doornemen en verkennen welke vervolgstappen mogelijk en nodig zijn.

Informeer naar de mogelijkheden.
Contactpersoon: Anco van Moolenbroek
avanmoolenbroek@melioradvies.nl

Van gedrag naar gezag

Icoon lees_verder